איך מנקים נענע

אין חורף ללא נענע וגם בקיץ מככבת לא מעט, לעלי הנענע שימושים רבים,
כשאנו חושבים על עלי הנענע הדבר הראשון שעולה בראשנו הוא כוס תה חם ביום חורף קר.

נענע לא רק בחורף

שימושים רבים יש לנענע, בנוסף להיותה ריחנית וארומתית בשיא טריותה מהווה כמרכיב בחלק מהמשקאות כמו לימונדה, משקאות וקוקטיילים צוננים.

מהווה טבול בסלטים ותבשילים רבים ומשפיעה בריחה ובטעמה המנטולי.

היכן ניתן להשיג נענע

את הנענע ניתן להשיג ברשתות מזון אצל ירקנים ובשווקים.

הנענע מגיעה בתפזורת או ארוזה בשקית שקופה הרמטית בכל מצב חובה לנקות את עלי הנענע לפני השימוש בהם.

המדריך הבא מלמד איך מנקים נענע

בקערה גדולה ועמוקה מומלץ שתהיה בצבע בהיר או שקופה על מנת לוודא ניקיון מוחלט של הלכלוך, לוקחים את עלי הנענע ומפרידים את העלים הפגומים והרקובים אותם יש לזרוק, את העלים הטובים מניחים בקערה וממלאים מים עד כדי כיסוי העלים.

השרייה ושטיפת עלי הנענע

לאחר השרייה של חצי שעה לפחות מוציאים את העלים מהקערה למסננת ושוטפים מתחת למי הברז כעת ניתן לראות את הלכלוך במים שנותרו בקערה.

המלצה נוספת
מומלץ לחזור על פעולת השטיפה פעם נוספת לפחות.

ניקוי עלי הנענע חשוב וגורם משפיע בתוצאה הסופית של הבישול התיבול ובשימושים אחרים, לכלוך על עלי הנענע יפגום לא רק בבריאותנו אלא גם בטעם המזון.

סרטון איך מנקים נענע  מתכון: שעועית ברוטב עגבניות ונענע