איך מנקים ירק
ירק מהווה מרכיב משמעותי במטבח כחלק בלתי נפרד מבישול אפייה וטיגון.

סוגי הירק הנפוצים בשימוש על בסיס יום יומי הם פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.

בחירת הירק
כאשר בוחרים עלי ירק יש לשים לב שהעלים ירוקים שהם טריים שהם אינם צהובים או חומים.

ניקוי הירק הוא חשוב והכרחי גם כאשר רוכשים ירק בשקית סגורה הרמטית ואפילו אם מצוין על השקית נישטף וניבדק.

תהליך הניקוי פשוט ואינו אורך זמן רב ומבטיח ירק נקי מחולות וחרקים במזון שלנו.

איך מנקים ירק קרא בהמשך..

תהליך ניקוי עלי ירק – איך מנקים ירק

יש להפריד את גבעולים מהעלים להניח את העלים בקערה עמוקה, למלא את הקערה במים עד לכיסוי מרבי של העלים, להניח את הקערה למשך חצי שעה.

תהליך שטיפת העלים

לאחר השריה של חצי שעה לפחות לוקחים את העלים מעבירים למסננת ושוטפים תחת הברז, ניתן לחזור על הפעולה מספר פעמים לקבלת ירק נקי לחלוטין.

ניקוי הירק חשוב ומהווה השפעה ישירה על טעם האוכל.

ירק מופיע במזונות רבים, סלט ירקות, מרק, קציצות, דגים, ובתבשילים רבים נוספים.

ירק משמש גם לניקוי רעלים בגוף על ידי הכנת מיצוי לניקוי בשתייה.

ירק נמכר בשקיות ארוזות או בתפזורת וניתן להשיגו בשווקים במרכולים וברשתות המזון השונות.

ירק ניתן לגידול באופן עצמאי באדנית או עציץ וניתן להשיגו גם במשתלות הקרובות.